T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
MANİSA / YUNUSEMRE - Çukurova Kimya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

ÇUKUROVA KİMYA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ 2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAŞI DİSİPLİN KURULU TOPLANTI KARARLARI

ÇUKUROVA KİMYA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ

2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAŞI

DİSİPLİN KURULU TOPLANTI KARARLARI

 

                Okul Öğrenci Ödül ve Disiplin Kurulu üyeleri İshak KURT başkanlığında 16.10.2023 günü saat 14.00'de toplanarak aşağıdaki kararları almıştır:

 1-Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'nin disiplin iş ve işlemleri ile ilgili 163-164-165-166. maddelerinin ve aynı Yönetmeliğin sınıf geçme, devamsızlık, geç gelme, öğrenci başarısının değerlendirilmesi, sınıf tekrarı ile ilgili 35-43-44-45-48-49-50-51-53-54-55-56-57-58 ve 59.maddeleri bir kez daha Sınıf Rehberlik Çalışma Planlarındaki planlamaya göre sınıf öğretmenleri aracılığı ile rehberlik ders saatinde tüm öğrencilere duyurulacaktır.

2-Öğrencilere Okul öğrenci Ödül ve disiplin Kurulu'nun sadece cezalandıran bir kurum değil, olumlu davranışlar gösteren öğrencileri ödüllendiren bir kurul olduğu duyurulup açıklanacaktır.

3-Sosyal etkinliklerde okulumuzu temsil eden ve başarılı olan öğrencilerimize başarı belgesi verilmesi ve okulun imkânları ölçüsünde bayrak törenlerinde ödüllendirilmesi ve desteklenmesine karar verildi.

4-Okul Öğrenci Ödül ve Disiplin Kurulu faaliyetleri veli, öğretmenler, rehber öğretmen işbirliğiyle yürütülecektir.

5- Okulumuzda olabilecek disiplin olaylarının nedenleri önceden araştırılarak önlemler alınabilmesi için (devamsızlık, derse geç gelme, kılık kıyafet sorunları, olumsuz davranış, sınıf içi davranışları, okul içi davranışları, akademik başarıları vb) okul idaresi, rehberlik servisi ve sınıf rehber öğretmenleriyle koordineli bir şekilde çalışmalar yapılmasına karar verilmiştir. Milli Eğitim Bakanlığı’nın okul güvenliği genelgesine uygun olarak Disiplin Kurulu Başkanı İshak KURT’un planlama ve koordinesinde sınıflarda veya bireysel olarak lüzum görüldüğü anlarda üst ve çanta araması yapılmasına,  arama esnasında Yunusemre Kaymakamlığı’nın talimatlarına uyulmasına, bulunan yasaklı araç ve gereçlerin okulun çelik kasasında muhafaza edilmesine ve tutanak altına alınmasına karar verilmiştir.

6-Boş geçebilecek derslerdeki öğrencilerin denetim altına alınması ve olumlu faaliyetlerde bulunmalarının sağlanması için tedbirler alınacaktır.

7- Okulun eğitim öğretim ortamı, koridor, atölye, labaratuvar gibi her türlü ortamına iletişim aracıyla girmek yasaklanmıştır. Teneffüs aralarında disiplin kurulu başkanının uygun gördüğü durumlar hariç cep telefonları teslim edilmeyecektir.  Kurala uymayan ya da ders esnasında cep telefonunu kullanan öğrencilerin telefonları veliye haber verilmek şartıyla 3 gün süreyle okulun çelik kasasına konulacak ve velisine bizzat elden teslim edilecektir. Acil durumlarda aileler ile iletişim disiplin kurulu başkanı aracılığı ile kurulabilecektir.

8-Mazeretsiz olarak geç kalmayı ve devamsızlık yapmayı alışkanlık haline getirmeye çalışan öğrencilerle ilgili olarak idarece işlem yapılacaktır. Dolayısıyla öğrencilerimizin mazeretsiz geç kalma gibi bir durumları söz konusu olmayacaktır. Sene başı öğretmenler kurul toplantısında alınan kararlara göre İlk ders saati 10 dakikadan fazla geç kalan öğrenci yoklama fişine yazılıp e-okula yarım gün olarak işlenecektir. 5 GÜN GEÇ DEVAMSIZLIK e-okul sisteminde otomatik olarak YARIM GÜN devamsızlık sayılacaktır. Okul ders veya teneffüs saatlerinde öğrencilerin, okul idaresinin izni olmaksızın okul sınırları dışına çıkmamaları gerektiği konusunda özellikle sınıf rehber öğretmenleri tarafından rehberlik derslerinde uyarılacaktır.

9-Öğrencilerin okul girişine ya da çıkışına dışarıdan arkadaşlarını çağırmamasına, bu konuda sınıf rehber öğretmenlerinin öğrencilere gerekli uyarıları yapmalarına karar verildi. Öğrencilerin okulun ön kapısından girmeleri yasaklanmıştır.

10-Öğrencilerin, sınıf rehber öğretmenlerinin yönlendirmesiyle sosyal aktivitelere katılarak yetenekli olduğu alanların ön plana çıkarılmasına karar verildi.

11-Öğrencilere okul rehberlik servisi tarafından düzeylerine göre ders çalışma programları hazırlanması ve bu konuda öğrencilere sınıf rehber öğretmenleri tarafından rehberlik edilmesine karar verildi.

12-Devamsızlık yapan öğrencilerin Öğrenci Devamsızlık İzleme Komisyonu Başkan veya Üyelerince ailelerinin aranması ve çocukları ile ilgili bilgilendirilmesi karar verildi.

13-Öğrencilere boş derste sınıftan çıkmamaları, okuldan ayrılmamaları konusunda gerekli uyarıların yapılmasına karar verildi.

14-Okulun eklenti ve donanımlarının, araç-gereçlerinin ve dersliklerin öğrencilerde aidiyet duygusu oluşturarak temiz ve özenli kullandırılmasına karar verildi.

15-Öğrenci velilerimizin çocukları ile ilgili bir problem olduğunda, okulu aramaları gerektiğinde çocuklarının cep telefonunu değil, okul telefonunu aramalarının daha uygun olacağı ve bu önerinin ilk toplantıda velilere hatırlatılmasına karar verildi.

16-Öğle aralarında sınıflardan çıkmayan öğrencilerin denetim altında olması için nöbetçi öğretmenlerce sınıf kapılarının açık tutulması karar altına alındı.

17-Öğrencilerimizin derslere vaktinde girip çıkmasının sağlanmasına karar verildi.

18-Ders araç-gereçlerini getirmemeyi alışkanlık haline getiren öğrenciler hakkında gerekli disiplin işlemlerinin uygulanmasına karar verildi.

19-Okul etkinlikleri ve sportif faaliyetlere katılan öğrencilerin ve okul saatleri dışındaki çalışmalar da dâhil olmak üzere, öğrenciye yakışır giyim kuşam ve davranış sergilemeleri, bu konuda etkinlikleri organize eden öğretmenlerin gerekli hassasiyeti göstermeleri gerektiği kararı alındı.

20-Okul Öğrenci Ödül ve Disiplin Kurulu'nda alınan tavsiye kararlarının okulun web sitesinde paylaşılmasına karar verildi.

21-Kız ve erkek öğrencilerin okula uygun kıyafetlerle gelmeleri için velilerin, öğretmenlerin ve idarenin işbirliği yapması, gerekli kontrollerin sağlanabilmesi için de aşağıdaki hususların öğrencilere duyurulması sağlanacaktır.

22-Çukurova Kimya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Öğrenci Ödül ve Disiplin Kurulu'nun aldığı bu kararlara tüm öğrenciler uymakla yükümlüdür. Aksi davranışlarda bulunan öğrenciler yönetmeliklerde belirtildiği gibi işleme tabi tutulacaktır.

23- Kurulumuzca alınan bu kararlar, düzen ve disipline dönük bütün faaliyetlerin amacı; öğrencilerimizi korkutmak veya sindirmek değil, birlikte yaşamanın gereği olan haklara saygı gösterilmesini sağlamaktır.

KIZ ÖĞRENCİLER

Saçlar düzgün kesilmiş veya toplanmış olacak.(Boya, gölge, röfle, perma olmayacaktır.)

Kolye, halkalı ve sarkan küpe (tek ve top küpe hariç, birden fazla küpe takmak yasak olmak üzere) piercing (burun veya yüzün herhangi bölgesine), hızma, halhal, künye vb. ziynet eşyası ve her türlü takı takılmayacak dövme yapılmayacaktır.

Öğrenciler, okulumuzun belirttiği formaları giyecektir.

Makyaj yapılmayacak, tırnaklar boyasız olacak ve uzatılmayacaktır.

ERKEK ÖĞRENCİLER

Saçlar temiz ve düzenli, boyasız ve favoriler kısa kesilmiş olacaktır.

Günlük sakal tıraşı olunacaktır.

Kolye, küpe, piercing, zincir vb aksesuar takılmayacaktır.

Öğrenciler, okulumuzun belirttiği formaları giyecektir.

               

İshak KURT                                             Ayşe AKBULUT                                                               Fatma ABUT

Disiplin Kurulu Bşk.                              Disiplin Kurulu Üyesi                                      Disiplin Kurulu Üyesi

 

                                        Berna AKINCI                                                                             Hasret GÖRDUS

                                   Disiplin Kurulu Üyesi                                                                       Disiplin Kurulu Üyesi

 

İlhan KURBAN

 Okul Müdürü

    Uygundur

    16/10/2023

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 17.10.2023 - Güncelleme: 17.10.2023 09:38 - Görüntülenme: 273
  Beğen | 0  kişi beğendi

Etiketler :
disiplin,